2019-12-14 07:52:56• hírek • Blikk.hu

Embereket vernek át Sváby András nevével

Az elmúlt években se szeri, se száma azoknak az eseteknek, amikor internetes csalók a sztárok nevét és arcát felhasználva próbálnak becsapni embereket. Korábban például Liptai Claudia (46) vagy nemrég Cseke Katinka (48) nevével hirdettek fogyasztószert, legutóbb pedig Sváby András (52) került kellemetlen helyzetbe, ő pedig börtönbe akarja juttatni a nevével visszaélő csalókat.

Az ATV Heti Naplójának műsorvezetőjét egy álhírterjesztő oldalon közzétett riportban használták fel egy szinte tökéletes átverésre. A nagyjából lenyomozhatatlan oldalon megjelent írás szerint Sváby oknyomozó riporterként rájött, hogy már létezik egy szer, amely gyógyítja a cukorbetegséget, csak a gyógyszeripari cégek lobbija miatt nem érhető el Magyarországon – de persze, náluk meg lehet ezt vásárolni. Természetesen mindez hazugság, a szer nem gyógyítja a cukorbetegséget, hiszen Sváby információi szerint lucernából és kukoricakeményítőből készül, ám a riporter és az ATV is feljelentést tesz, perre készülnek.
 

– Nem nyugszom, amíg ezek az emberek börtönbe nem kerülnek! Szörnyű dolog beteg embereket átverni és azzal pénzt keresni, hogy megoldást próbálnak keresni a bajukra – jelentette ki Sváby András. A tévés úgy jött rá a turpisságra, hogy egyik nap szinte felrobbant a postaládája, annyian kértek bővebb információt a csodaszerről a riportra hivatkozva.
 

– Rajtam kívül a műsort és egy jónevű endokrinológust is belerángattak a csalásba – magyarázta Sváby.
 

„Igyekeztünk tájékoztatni pácienseinket és a hozzánk forduló olvasókat, hogy ne dőljenek be a különböző, lenyomozhatatlan oldalakon megjelenő cikkeknek, amelyek rendkívül sokat ártanak a cukorbeteg emberek egészségügybe vetett hitének. Veszélyes, hogy a cikk írói lelkiismeretlenül játszanak gyógyulni kívánó, kiszolgáltatott diabéteszes betegek egészségével, ha úgy tetszik, életével” – áll az ismert endokrinológiai központ felhívásában.
 

Sváby András nem akarja egy legyintéssel elintézni a dolgot.

– Feljelentést tettem, remélem, a magyar rendőrség elbír a feladattal és kinyomozza, kik a csalók – jelentette ki.
 

A csatorna támogatja harcában a riportert.

– Nem hagyjuk, hogy a csatorna egyik legnépszerűbb műsorát és műsorvezetőjét csalásra használják fel, ezért személyiségi jogi pert is indítunk jó hírnév megsértése miatt – jelentette ki az ATV vezérigazgatója, Németh S. Szilárd.


További bulvárhírekért keresd fel a Blikk.hu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: